Yoga

De lessen zijn in Vorden en Zutphen. Jongeren en ouderen, beginners en gevorderden zijn welkom. Heb je lichamelijke beperkingen, dan kunnen de houdingen aangepast worden. Is yoga nieuw voor je, dan kun je 1 of 2 individuele lessen volgen en daarna in een groep instromen.

Aandacht

In de les wisselen inspanning en rustmomenten elkaar af. In een houding komen we onze neiging tegen bijvoorbeeld ongeduld, je best doen, weerstanden. Je wordt je bewust van je reacties, leert onderscheiden, grenzen kennen en keuzes maken. Een mooie oefening voor het echte leven.

Adem – ruimte

Tijdens de beoefening is er aandacht voor de adem. Waar de aandacht en adem is, is er geen plaats voor ons denken, onze zorgen. Langzaamaan voel je je thuis bij jezelf. Adem beweegt en masseert heel subtiel het gehele lichaam. Ons lichaam is als een open vat waarin de adem vrij in en uit kan stromen. En in die stroming  ons (onze spieren en spiertjes) aanraakt. Onze voorzijde, achterzijde, flanken en bekkenbodem constant zachtjes aanraakt.

De uitwerking

De oefeningen maken onze spieren sterk en soepel en ze ontspannen lichaam en geest. De hormoonhuishouding wordt evenwichtig, de doorbloeding van de organen verbetert. De ademhaling gaat beter werken en je leert hoe je kunt ontspannen. Kortom, we gaan ons vitaler voelen.