Yoga

De gemengde groepslessen vinden plaats in het dorpscentrum in Vorden en kunnen gevolgd worden door jongeren, volwassenen en ouderen. De groepen bestaan uit beginners en meer ervaren cursisten. Heb je lichamelijke beperkingen, dan kunnen de houdingen aangepast worden. Als je een specifieke klacht of vraag hebt, dan kun je individueel les volgen in Zutphen.

Aandacht

Tijdens de afwisselende lichaamsoefeningen van de hatha yoga komt je hele lichaam aan bod. Een heel belangrijk aspect in mijn lessen is de aandacht. De yoga-oefeningen worden rustig en geconcentreerd uitgevoerd. Hierdoor leer je te zien waar je grenzen liggen en wat het beste bij je past. Uiteindelijk kun je dit ook toepassen in andere situaties, zoals gezin en werk.

De aandacht en de adem

De beoefening is ‘doordrenkt’ met de aandacht voor de adem. Waar de aandacht is is de adem, en de adem beweegt, masseert heel subtiel het gehele lichaam. Ons lichaam is als een open vat waarin de adem vrij in en uit kan stromen. en in die stroming ¬†ons (onze spieren en spiertjes) aanraakt. Onze voorzijde, achterzijde, flanken en bekkenbodem. Constant zachtjes aanraakt.

Waar de aandacht, adem is, is er geen plaats voor ons denken, onze zorgen. Langzaamaan voel je je thuis bij jezelf.

De uitwerking

De oefeningen maken onze spieren sterk en soepel en ze ontspannen lichaam en geest. De hormoonhuishouding wordt evenwichtig, de doorbloeding van de organen verbetert. De ademhaling gaat beter werken en je leert hoe je kunt ontspannen. Kortom, we gaan ons vitaler voelen.