De docente

Al vanaf 1980 beoefen ik yoga, en het is nog steeds mijn passie. Het is een prachtige manier om je lichaam en geest gezond te houden en je meer bewust te worden van je innerlijke rijkdom, gevoelens, gedachten, je verlangens. Het is een ontwikkelingsweg in openheid en vertrouwen.

Mijn aanpak is praktisch en toegankelijk voor iedereen. In mijn lessen leg ik nadruk op het ontwikkelen van aandacht in de oefeningen. Het werken met de adem en meditatie ondersteunt de oefeningen.

De opleiding tot docent heb ik gevolgd bij de Stichting Yoga en Vedanta en afgerond in 2004.Ā Daarna heb ik verschillende bijscholingen voor yoga en meditatie gevolgd. Ik ben gevormd door diverse trainingen in het boeddhisme. Naast de oosterse omarm ik ook de westers georiĆ«nteerde filosofie. Inspiratie vind ik ook in de natuur, literatuur, mijn werk als webredacteur bij de gemeente Deventer plus de mensen in mijn omgeving.

Sinds 2003 geef ik les. Het geeft nog steeds veel voldoening als ik zie hoe de cursisten de oefeningen ervaren, en meer ontspannen naar huis gaan. En … het lesgeven houdt mijzelf letterlijk en figuurlijk ‘bij de les’.