Over Gerjannie

Het leven ieder moment opnieuw ont-dekken en ervaren, dat is voor mij de weg van yoga. Yoga is een prachtige manier om lichaam en geest wakker te houden en steeds opnieuw mijn innerlijke rijkdom te ont-dekken. Met yogaonderwijs een bijdrage te zijn voor mijn medemens maakt me blij en dankbaar, ik ontvang daar veel voor terug.

Mijn lessen zijn praktisch en toegankelijk voor iedereen. Er wordt rekening gehouden met jouw mogelijkheden. Het werken met de adem ondersteunt het oefenen. Een mooie eindhouding is niet zo belangrijk, wél wat je tijdens de oefening onderweg voelt en ervaart. Als je oefent met open aandacht en nieuwsgierigheid, dan neem je waar wanneer je weerstand opbouwt. En kun je daarin loslaten.

Mensen vragen vaak: “Wat voor soort yoga geef jij”.  Naast de veelzijdige hatha yoga docentenopleiding heb ik scholing ontvangen in jongerenyoga, hormoonyoga, yoga nidra, kashmir yoga, yin yoga, yogadans, kum nye (drukpunt zelfmassage), inzichts- en vipassana meditatie. Belangrijke inspiratiebronnen die mij voeden zijn leraren uit de non dualiteit, het (Tibetaans) boeddhisme. De Indaanse schildenleer heeft mij inzicht gegeven in mijn innerlijke familie: man, vrouw, jongen en meisje en de plek die zij in mijn leven innamen en hoe hun rollen in mijn leven zijn veranderd. Maar het meest leer ik van het dagelijks leven, van de mensen in mijn omgeving, en van de lessen die ik geef.

Westerse filosofen die mij inspireren zijn Levinas (het gelaat van de ander doet een beroep op mij), Buber (in contact met de ander worden we werkelijk mens), en Kierkegaard (leven in onmiddellijkheid). Blij word ik van veel, de natuur, schoonheid, een ontmoeting.

De opleiding tot docent heb ik gevolgd bij de Stichting Yoga en Vedanta en afgerond in 2004. Vanaf 2002 geef ik les.