over Gerjannie

Vanaf 1980 beoefen ik yoga en iedere dag valt er voor mij nog te leren en ontdekken. Yoga is een prachtige manier om lichaam en geest wakker te houden en je bewust te worden van je innerlijke rijkdom.

Mijn lessen zijn praktisch en toegankelijk voor iedereen. In de oefeningen gaan we rustig op weg, daarbij rekening houdend met ieders mogelijkheden. We ontwikkelen aandacht en verkennen onze grenzen van wat goed voelt. Het werken met de adem en concentratie ondersteunt dit.

Mensen vragen wel eens: “Wat voor soort yoga geef jij”. De basis is hatha yoga, en ik neem daarin mijn jarenlange ervaring en inspiratie die ik onderweg opdeed mee, uit yogabijscholingen, scholing in (Tibetaans) boeddhisme, yogadans, hormoonyoga.

Inspiratie vind ik ook bij Westerse filosofen, zoals Levinas: het gelaat van de ander doet een beroep op mij, Buber: in contact met de ander worden we werkelijk mens, ook Kierkegaard: leven in onmiddellijkheid. Inspiratie vind ik overal, in de natuur, in schoonheid, een ontmoeting.

De opleiding tot docent heb ik gevolgd bij de Stichting Yoga en Vedanta en afgerond in 2004. Vanaf 2002 geef ik les.