Over Gerjannie

Vanaf 1980 beoefen ik yoga en iedere dag valt er voor mij te genieten en te ontdekken. Yoga is een prachtige manier om lichaam en geest wakker te houden en je bewust te worden van de diepte van je innerlijke rijkdom.

Mensen vragen wel eens: “Wat voor soort yoga geef jij”.  Naast de veelzijdige hatha yoga docentenopleiding heb ik veel geleerd uit yogabijscholingen, (Tibetaans) boeddhisme. Het meest leer ik uit het dagelijkse leven, van de mensen in mijn omgeving, en van de lessen die ik geef.

Westerse filosofen die mij inspireren zijn Levinas (het gelaat van de ander doet een beroep op mij), Buber (in contact met de ander worden we werkelijk mens), en Kierkegaard (leven in onmiddellijkheid). Blij word ik van veel, de natuur, schoonheid, een ontmoeting.

Mijn lessen zijn praktisch en toegankelijk voor iedereen. In de oefeningen gaan we rustig op weg, daarbij rekening houdend met ieders mogelijkheden. We ontwikkelen aandacht en verkennen onze grenzen. Het werken met de adem ondersteunt het oefenen. Door opmerkzaamheid zien we hoe ons denken, en ons handelen uit gewoontepatronen bestaan. Ontdekken dat we met zachtheid een beetje anders met pijn, weerstand en gevoelens kunnen omgaan. Dit kan een wereld van verschil maken.

De opleiding tot docent heb ik gevolgd bij de Stichting Yoga en Vedanta en afgerond in 2004. Vanaf 2002 geef ik les.